De hoogformaat vlag is een verticale vlag en heeft dezelfde afmeting als een banier.

De hoogformaat vlag heeft geen tunnel aan de bovenkant. Als er geen wind staat, dan hangt de vlag langs de vlaggenmast en is de uiting niet zichtbaar. Om de levensduur van uw vlaggen te verlengen adviseren wij om deze bij windkracht 6 of hoger te strijken.

De vlag wordt met behulp van bandjes tegen de mast gehouden en wordt doorgaans verzwaard middels een contragewicht. Veelvoorkomende maten van dit type zijn 300x100cm, 350x120cm en 400x120cm (uiteraard zijn afwijkende formaten mogelijk).

Adviesformaten

 Lengte mast Adviesformaat
 Mast 6 meter 300x100cm
Mast 7 meter 350x120cm
Mast 8 meter 400x120cm
Mast 9 meter 450x120cm
Mast 10 meter 500x120cm
Mast 12 meter  600x120cm

Doeksoorten

De doeksoorten die het meeste voorkomen bij hoogformaat vlaggen zijn Tricot Polyester Polyglans (TPP) en SPUN-polyester. De levensduur per doeksoort is afhankelijk van de locatie en van de weersomstandigheden. Om te zorgen voor een lange levensduur van uw product adviseren wij om de vlaggen vanaf windkracht 7 te strijken.

TPP (ca. 115gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 4 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk. Het voordeel van TPP is dat de logo scherp worden afgedrukt. De doordruk van de kleuren is ongeveer 95%.

SPUN (ca. 160gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 5-6 maanden. Dit doeksoort sterker en daarom geschikt voor winderige locaties. SPUN-kwaliteit wordt ook wel scheepskwaliteit genoemd. SPUN-vlaggen zijn het meest geschikt om gezeefdrukt te worden. Hierbij wordt voor iedere kleur een zeef aangemaakt. De doordruk is 100% en de kleuren zijn intenser in vergelijking met digitale druk. Als je SPUN-vlaggen digitaal gaat bedrukken, dan is de doordruk ongeveer 65%.

Aanleverspecificaties

Om een zo goed mogelijk eindresultaat van uw vlag te behalen, is een goed digitaal bestand van uw ontwerp essentieel. Als u uw logo of opdruk heeft laten maken bij een reclamebureau, dan kunnen zij in veel gevallen de verzending van het bestand regelen.

Wanneer u geen contact hebt met een reclame- of ontwerpbureau vindt u hieronder een korte uitleg over hoe u bestanden kunt aanleveren.

  • Aan te leveren bestanden moeten geschikt zijn voor de PC en dienen als vectorbestand te worden aangeleverd. (Adobe Illustrator CS6, Adobe Photoshop CS2, Coreldraw X7);
  • Teksten dienen altijd te zijn omgezet naar contouren;
  • Kleuren dienen aangeleverd te worden in PMS (coated) of RAL kleuren;
  • Foto’s dienen als TIFF, PSD of JPG bestand worden aangeleverd in fullcolour, niet in RGB (BMP, GIF en geplaatste afbeeldingen zijn vaak niet geschikt);
  • Foto’s dienen een minimale resolutie te hebben van 400dpi bij een schaal van 1:10 van de uiteindelijke beeldgrootte (niet softwarematig verhogen)

U kunt uw bestanden versturen naar info@swedamast.nl.

Meer informatie?

Bij Swedamast Nederland BV kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Kom je er niet uit? Of heb je advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Telefoonnummer:
0594 - 587658

E-mailadres:
info@swedamast.nl