Tricot Polyester Polyglans

TPP (ca. 115gr./m2) is het standaard vlaggendoek dat het vaakst voorkomt in de markt. De levensduur hangt sterk af van de locatie en de weersomstandigheden. Over het algemeen houden we aan dat de gemiddelde levensduur 3 tot 4 maanden is. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk. Het voordeel van TPP is dat logo’s scherp worden afgedrukt. De doordruk van de kleuren is ongeveer 95% bij digitale druk en bij zeefdruk is dit 100%.

Spun Polyester

SPUN (ca. 160gr./m2) is een zwaarder doeksoort dan de TPP variant en heeft een gemiddelde levensduur van 5-6 maanden. Dit doeksoort is sterker en daarom geschikt voor winderige locaties. SPUN-kwaliteit wordt ook wel scheepskwaliteit genoemd. SPUN-vlaggen zijn het meest geschikt om gezeefdrukt te worden. Hierbij wordt voor iedere kleur een zeef aangemaakt. De doordruk is 100% en de kleuren zijn intenser in vergelijking met digitale druk. Als je SPUN-vlaggen digitaal gaat bedrukken, dan is de doordruk ongeveer 65%. Al onze landenvlaggen, provincievlaggen en provinciewimpels worden van SPUN gemaakt.

Longlife

Longlife Polyester (ca. 120gr./m²) is een speciale doeksoort met een andere structuur dan TPP. Het bijzondere van deze banier is de afgeronde hoek. De kracht die ontstaat bij het wapperen concentreert zich op de onderste hoek. Hier zal de zoom ook het eerst loslaten en zal de banier gaan rafelen en scheuren. De longlife-banieren leveren wij met een gesneden hoek, waardoor de kracht naar de zijkant van de banier geleid wordt. Deze banier slijt een stuk minder snel dan de banieren met een rechte hoek en heeft een gemiddelde levensduur van 6-7 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk.

Frontlit PVC

Bent u op zoek naar een sterkere kwaliteit, dan is Frontlit-PVC (510 gr./m2) of Block-out PVC (610-800 gr./m2) een uitstekende optie. Dit doeksoort is geschikt voor binnen- als buitengebruik. Frontlit adviseren wij bijvoorbeeld voor dranghekdoeken of spanframes. Het is sterk en alle afmetingen zijn mogelijk. Tot 5 meter kunnen spandoeken uit één deel geprint worden. Wenst u een groter formaat dan worden de doeken naadloos aan elkaar gelast.

Blockout PVC

Gevelbanieren worden altijd geproduceerd van Blockout-PVC (610-800gr/m2). Dit materiaal kan aan twee kanten bedrukt worden, omdat het beschikt over een zwarte kern. Deze kern zorgt ervoor dat de prints niet doorschijnen. In de markt worden ook kioskvlaggen van dit materiaal geproduceerd. Het nadeel van het materiaal is dat, vanwege het wapperen van de kioskvlag, de inkt kan breken. Daarom is het noodzakelijk dat u de vlaggen plat of opgerold bewaard en niet opgevouwen. Wij adviseren, als u kioskvlaggen wenst, om te kiezen voor dubbelzijdig vlaggendoek met een een tussenlaag.

Mesh PVC

Voor veel uitingen is vlaggendoek zeer geschikt. Bent u op zoek naar een sterkere kwaliteit, dan is Frontlit-PVC (510 gr./m2) of Block-out PVC (610-800 gr./m2) een uitstekende optie. Daarnaast is ook Mesh-PVC (270 gr./m2) een mogelijkheid. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor dranghekdoeken of bouwhekdoeken, die vaak op winderige locaties staan. Vanwege de speciale structuur wordt de wind beter doorgelaten. Dit zorgt ervoor dat het doek langer mee gaat.

Decostof

Decotex (205 gr/m2) is een licht polyester stof met een matte uitstraling. Het is alleen geschikt voor binnen gebruik en uitingen worden haarscherp weergegeven. De kleuren zijn krachtig en decotex gaat lang mee. Het is makkelijk te vervoeren en als je het materiaal op vouwt, dan zal het snel kreukvrij zijn. Voor peesdoeken en textielframes is decotex uitermate geschikt.

Meer informatie?

Bij Swedamast Nederland BV kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Kom je er niet uit? Of heb je advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Telefoonnummer:
0594 - 587658

E-mailadres:
info@swedamast.nl